Terug

"Sneller en Beter naar Nul op de Meter"

Sto maakt deel uit van unieke samenwerking voor versnelling Nul op de Meter

NoM woning Arnhem

6 september 2016 - Een samenwerking van gemeenten, woningcorporaties, bouw en leveranciers gaat standaard ‘pakketten’ ontwikkelen. Het gaat om een ‘niet te weigeren aanbod’ voor Nul op de Meter (NoM) renovaties. Voor deze samenwerking ‘Sneller en Beter naar Nul op de Meter’ (SBNoM) krijgen de partners subsidie. Dit komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie. De gemeente ‘s-Hertogenbosch is coördinator van het project.

Een ‘niet te weigeren’ aanbod
De komende drie jaar geeft SBNoM antwoord op een groot aantal vragen. Wat is er nodig om te industrialiseren en te standaardiseren? Hoe verbeteren we de kwaliteit en maken we een NoM renovatie betaalbaarder? Hoe maken we van NoM een ‘niet te weigeren aanbod’? De partijen beoordelen en stellen het ontwikkelde aanbod continu bij met de nieuwe kennis en ervaring. Dat gebeurt in de Slimme Werkplaats van SPARK Campus in Rosmalen.

Eigen bijdrage
Elke partner levert binnen SBNoM een eigen bijdrage. De gemeenten gaan aan de slag met de communicatie met bewoners. En daarnaast met het inrichten van het gemeentelijk (vergunningen) proces. De ambitie van SBNoM is om binnen drie jaar te komen tot minimaal 500 gerenoveerde woningen. Daarna is grootschalige uitrol verzekerd.

Nul op de Meter woning
Gevelisolatie van Sto is inmiddels toegepast in diverse NoM-projecten, bijvoorbeeld in de 96 woningen Presikhaaf, Arnhem en deze NoM woning in Gorredijk. "Alleen door een nauwe samenwerking met gelijkgestemde partijen kun je grote veranderingen teweegbrengen en kunnen we Nul op de Meter renovaties haalbaar maken", aldus Rob de Jong, algemeen directeur van Sto Isoned.

Dit is een gezamenlijk nieuwsbericht van de volgende organisaties: gemeente ’s-Hertogenbosch, gemeente Eindhoven, gemeente Tilburg, gemeente Middelburg, gemeente Maastricht, SPARK, KUUB, Nathan, Zehnder, Sto, Kingspan Unidek, Alkima, BJW, Zayaz, BrabantWonen, Stadlander, Marsaki.